Bestuur stelt zich voor

Het bestuur van VTV Briljant bestaat uit Frans-Willem Korsten (voorzitter), Joska en Willie van Dam (secretaris) en Wop Nawijn (penningmeester).

Frans-Willem Korsten

Ik woon sinds mijn 19e (en dat is sinds 1978) in Utrecht, eerst in het centrum, nu in Hoograven. Ik werk in Leiden en Rotterdam als literatuurwetenschapper en heb me altijd, ook politiek, actief met het leefklimaat in de stad bezig gehouden.

Frans-Willem Korsten
Frans-Willem Korsten

Mijn overgrootvader was boomkweker, mijn vader kwam uit een boerengezin, en mijn moeder had altijd wel aarde aan haar handen, ofwel: ze had groene vingers. Tijdens het tuinieren ben ik dus altijd wel in gesprek. Het tuinencomplex is veel meer dan enkel een verzameling volkstuinen voor me. Het is een wereld die wemelt van leven, en dat wil ik blijven bevorderen.

 

Joska en Willie van Dam

We zijn allebei opgegroeid met tuinieren. Midden in de stad is deze hobby een beetje lastig uit te oefenen. Bij VTV Briljant hebben we de kans gekregen om vol enthousiasme een nieuwe start te maken. Het is ontzettend leuk om het proces van zaadje tot oogst mee te maken. We genieten van het buiten zijn en het koken met onze zelf geteelde groenten en fruit. Ook het verblijden van familie en vrienden met eigen oogst is een mooi aspect van tuinieren.

Willie en Joska van Dam

Het moestuincomplex is een unieke plek in het midden van Rotsoord. We hoeven alleen maar de straat uit te lopen en staan direct met de voeten in de aarde en tussen het groen. Daarnaast hebben we er veel andere wijkbewoners leren kennen. Een plek om te koesteren!

Wop Nawijn

Wop Nawijn

Sinds 1988 woon ik in de Dichterswijk en lang was een tuintje in de buurt om iets te verbouwen een droom. Waarschijnlijk iets erfelijks, want mijn vader en zijn grootvader hadden die drang om iets te laten groeien ook. Via via ben ik beland bij VTV Briljant en kan ik mijn groene vingers ontwikkelen en gebruiken. Ondanks de kracht van het leven in de zaadjes valt dat niet altijd mee, ik ben dus altijd blij met advies.

Het mooie van onze vereniging vind ik de grote diversiteit in tuinders, aanpak en leeftijd, en het grote gevoel van betrokkenheid & samenwerking. Ik heb een technische achtergrond die ik ook inzet om technische problemen op de tuin aan te pakken. Als penningmeester heb ik veel plezier van mijn ervaring en handigheid met computers, die ik voor mijn werk intensief gebruik.