Bestuur stelt zich voor

Het bestuur van VTV Briljant bestaat uit Frans-Willem Korsten (voorzitter), Joska en Willie van Dam (secretaris) en Johan Blok (penningmeester).

Frans-Willem Korsten

Ik woon sinds mijn 19e (en dat is sinds 1978) in Utrecht, eerst in het centrum, nu in Hoograven. Ik werk in Leiden en Rotterdam als literatuurwetenschapper en heb me altijd, ook politiek, actief met het leefklimaat in de stad bezig gehouden.

Frans-Willem Korsten
Frans-Willem Korsten

Mijn overgrootvader was boomkweker, mijn vader kwam uit een boerengezin, en mijn moeder had altijd wel aarde aan haar handen, ofwel: ze had groene vingers. Tijdens het tuinieren ben ik dus altijd wel in gesprek. Het tuinencomplex is veel meer dan enkel een verzameling volkstuinen voor me. Het is een wereld die wemelt van leven, en dat wil ik blijven bevorderen.

 

Joska en Willie van Dam

We zijn allebei opgegroeid met tuinieren. Midden in de stad is deze hobby een beetje lastig uit te oefenen. Bij VTV Briljant hebben we de kans gekregen om vol enthousiasme een nieuwe start te maken. Het is ontzettend leuk om het proces van zaadje tot oogst mee te maken. We genieten van het buiten zijn en het koken met onze zelf geteelde groenten en fruit. Ook het verblijden van familie en vrienden met eigen oogst is een mooi aspect van tuinieren.

Willie en Joska van Dam

Het moestuincomplex is een unieke plek in het midden van Rotsoord. We hoeven alleen maar de straat uit te lopen en staan direct met de voeten in de aarde en tussen het groen. Daarnaast hebben we er veel andere wijkbewoners leren kennen. Een plek om te koesteren!

Johan Blok

Ik tuinier vooral dankzij het enthousiasme van mijn vrouw Linda – zij is de echte tuinder van ons beiden. In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig consultant in de ICT.

Johan Blok

Als je dan na een dag aan je bureau naar je tuin loopt is het altijd weer een verrassing wat er nu weer verbouwd en geoogst wordt door de medetuinders.

Als penningmeester ben ik er trots op dat we met elkaar dit stukje stad groen kunnen houden en wil ik eraan meewerken dat we nog vele jaren financieel gezond met dit tuincomplex door kunnen gaan.